Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2013. gada 20. janvāris

Pūkaini pelēkais.

   Te nu es esmu pazudusī no pagājušā gada. Rokas klēpī nav turētas, darbu daudz, bet bez rokdarbiem nu nekādi.
   Un tā nu esmu pieķērusies pie viena lielāka darbiņa. Adu vīriešu džemperi. Tas ir pirmais mēģinājums vīriešu džemperos. Iepriekš esmu tādā variantā sev uzadījusi garu džemperi ar augsto kaklu un īsām rokām.Tad nu šis ir mēģinājums Nr.2. Adu uz apaļajām adatām 3.5nr. Dzija vilna un mohēra. Iegādājos (visu kas bija veikalā vienā tonī)13 ogres dzijas kamoliņu (50g) un šķiet bija 170g mohēra, ja nekļūdos. Un nolēmu adīt savu mīļako rakstu, kas taisa reljefu.Rokas gan adīju ar 3 izmēra adatām, jo man šķita, ka pārāk vaļīgi sanāk.Un šķiet ka turpmāk ar nepaļaušos uz ieteikto adatu izmēra lielumu. Katrs jau ada pa savam.
 (Att.nr.29)
   Pats pamats ir ņemts no "Ievas mājas" žurnāla (12.11.-25.11.2010), kur bija aprakstīts kā uzadīt džemperi adot uz apaļajām adatām sākot no apkakles uz leju. Tad nu nolēmu pamēģināt.(Att.nr.30)
Sāksim ar to, ka vēlamajam džemperim jābūt ar augsto kaklu, tā lai kaklam silti.Tāds pasūtījums.

(Att.nr.31)
   Pēc apkakles adīšanas seko paplatinājums,veidojot reglāna rokas.Džemperis tiek adīts tik plats, lai valkātājam būtu kā uzliets,derētu.
(Att.nr.32)

   Paplašinājumu veido, katrā 2 rindā pieaudzējot 4 plecu vīļu vietās pa diviem valdziņiem- 1 pieaudzē, 2 izada, 1 pieaudzē. Lai man nesajuktu ar pieaudzētajiem valdziņiem raksta veidošana, tad rakstu no pieaudzējamās daļas atdalīju ar labiskajiem valdziņiem.
(Att.nr.33)
   Šis raksts man ir mīļš, jo veido reljefu. Uzvelkot tādu džemperi nav jāsatraucas, ka kaut kur spiedīs vai būs par šauru toties pie auguma piegulsies lieliski. Reiz jau man bija tāds džemperis - tika uzadīts 5 dienās un novalkāts savus 8 gadus. Nu atkal ir kamolos un gaida jaunas pērvērtības. Raksts ir vienkāršāks par vienkāršu-2 labiski un 2 kreiliski. Otrajā kārtā par vienu nobīde. Trešajā ada, kā pirmajā, utt. Rindās sanāk uz leju- viena rinda tikai labiski, otra rinda mainās 1labiskais, 1 kreiliskais, trešā rinda tikai kreiliskie, ceturtā atkal mijas labiskie ar kreiliskajiem un piektā atkal tikai labiskie.
(Att.nr.34)
   Nu un tad kad esam tikuši tik tālu, ka platāku vairs nevajag un roku platums arī labs, tad nu tikai uz leju. Roku valdziņi tiek savērti uz kādas, košas krāsas dzijas, lai vēlāk vieglāk uzlasīt atpakaļ uz adatām.
(Att.nr.35)

Kad nu vajadzīgais garums noadīts, tad noraucam un ķeramies pie rokām. Tās adīju pakāpeniski noraucot ik pēc 7 rindiņām.

(Att.nr.36)

Nu lūk un tāds nu man tas gala rezultāts, viegls, silts un ļoti ļoti mīksts un patīkams.
Pāri palika 3 ogres dzijas kamoliņi un nedaudz mohēras dzija.Tātad džemperim tika izlietots apmēram 700 grami dzijas. Džempera saimnieks atteicās tādu dārgumu vilkt uz darbu-tas esot mājas vai izejamais, bet ne darbam.Tad nu džemperim būs jāgaida pavasaris,kad saimnieks atgriezīsies.