Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2015. gada 17. maijs

Džemperis zēnam.

Tad nu beidzot saņēmos un uzadīju džemperi savam pirmklasniekam. Pagājušajā gadā iegādājos raibu akrila dziju, kas līdzinājās kokvilnas diegiem vairākās kārtās saliktiem, tik tāda mīksta. Un kā man labpatīk domāt, tādam vasaras vakara džemperim tieši kā radīta.
(Att.nr.163)
Džemperim aizgāja ap 200-250g. dzijas.
(Att.nr.164)
Adīju ar 2 izmēra adatām, lai gan šķiet šai dzijai derētu mazākas. Uzmetu 88 valdziņus un adīju 1 labiski, 1kreiliski apkaklīti.Tad sadalīju 28/16/28.16 .Adīju labiski, bet dalījuma vietā uzņēmu 1valdziņu klāt,2izadīju labiski un atkal uzņēmu vienu valdziņu klāt.Valdziņus pieaudzēju katrā otrajā rindā.Vienu daļu kur bija 28 valdziņi sadalīju uz pusēm. Izdomāju, lai nav jāmocas ar vilkšanu pāri galvai iešūt priekšā rāvējslēdzēju. Tā adīju tik tālu, lai ir ērti rokām, lai nav šauras paduses.
(Att.nr.165)
Tad valdziņus, kas veidos rokas uzlasīju uz citas krāsas dzijas un adīju pa apli priekšpusi un mugurpusi. Uz raibas dzijas jau tā īpaši raksti neizceļas, bet izdomāju parastu rakstu ar labiskajiem un kreiliskajiem valdziņiem. 4labiski, 4kreiliski -3kārtas un tad mainās,4kreiliski, 4 labiski -3 kārtas.
(Att.nr.166)
(Att.nr.167)
Nobeigumā 15 kārtas labiski un tad 1labiski, 1kreiliski -15kārtas uz mazāka izmēra datām.
(Att.nr.168)
Rokas adīju uz zeķu adatām. Nekādi nesanāca iegrozīt apaļadatas, lai būtu ērti adīt. Uz 1adatas 16 valdziņi. Arī ieadīju labisko, kreilisko joslu. Tā kā rokām netika veikts pakāpeniskais noraukums, tad pirms sviķeļa adīšanas beigās tika adīta viena kārta -1 izada, 2 saada, tā sašaurinot rokas daļas nobeigumu
(Att.nr.169)
Un tad vēl tikai bija jāiešuj rāvējslēdzējs ...un džemperis gatavs. Mamma priecīga par paveikto un bērns par džemperi.