Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2013. gada 21. jūlijs

Ieaugusi tomātos.

      Visu šo laiku, kamēr bija klusums manā blogā, manas rūpes aizņēma tomātu stādi. Puika izteica vēlmi par ķiršu tomātiņiem un es to ņēmu vērā. Tagad esmu ieaugusi tomātos. Tā kā, kur pašlaik dzīvojam mums nav dārza, tad tomāti apmetušies uz loga. Iegādājos tomātu sēklas "Bajaja" sarkanie ķiršu tomātiņi, var augt uz loga vai balkona, zemi, izaug nu tā ap 70 cm. pilnīgi visi, bet izstādīju ap 10 stādu.
(Att. nr.  53 )
Visi pilni mazu tomātiņu.
(Att. nr.  54)
Un ir jau pirmā raža, kas gaida mazo degustētāju.
(Att.nr. 55 )
Atkarībā no poda lieluma un tomātam pieejamās barības tie atķiras ar stāda lielumu.

(Att.nr. 56 )
Ar šiem nekādu problēmu, iespējams arī citu gadu kādu audzēšu. Gan domājams, ka vairs ne tik daudz. Bet raizes sagādā citi. Biju vēl iegādājusies dzeltenos ķiršu tomātus, uz paciņas rakstīts līdz metram, bet tas gan neatbilst patiesībai.Tomātiņi līdzīgi dzelteniem bumbierīšiem,pašlaik gan aizmetušies zaļi, bet tas izmērs...

(Att. nr. 57)
tas nemaz nav metrs. Loga izmērs 2m, bet šie tik stiepjās un stiepjās. Tagad esmu tikusi pie dabīgi zaļiem, mežģīnotiem aizskariem. Daļu no viņiem gan izliku sētā pie žoga. Ja patiks augs, ja ne...neko darīt.Šie četri vēl dzīvosies virtuvē. Nesen dzirdēju, ka, lai izaudzētu kg tomātu vajag 180l ūdens. Un tas savā mērā laikam ir tiesa. Gandrīz katru dienu tiek izlieti ap 15l ūdens uz visiem. Iespējams, ka daļa vienkārši saulē izžūst,bet tas nu ir fakts. Piebaroju ar "Vito".
     Pamazām gan domas atgriežas pie rokdarbiem. Un kaut kas arī top.
     Jauku un saulainu vasaru!