Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2015. gada 9. marts

Aug uz loga.

     Šogad jau kallas noziedējušas.Vismaz mazās rozīgi baltās. Nez, kur viņas tā steidzās. Tagad tā slinki mostās dzeltenās un viena karmīnsarkanā ar izdomājusi izbāst asnu virs zemes.
Bet šogad runa ir par citām iemītniecēm, kas patvērumu atrada pie manis pagājušā gada pavasarī. Paglābu no nocenoto plaukta, no sākuma divas pēcāk vēl divas. Visā visumā jāsaka, par šīm puķēm tā īsti nefanoju un sākumā jau visi runāja, cik tās cimperlīgas un grūti audzināmas. Nopirku bez ziediem un pakratīju viņām ar pirkstu- Ja Jūs man neziedēsiet, atdošu prom!-
Nu nezinu, kas pie vainas, bet zied, kā trakas. Kā divas pārstādīju, tā šīm pa ziedkātm klāt.
(Att.nr.130)
Šai it īpaši tīk, ik pa laikam uzrodas pa pāris ziediem, pa jaunam pumpuram.
(Att.nr.131)
Šī man patīk, jo nav gluži balta, no otras puses ziedi ir zaļganbalti, bet paši ziedi balti ar dzeltenīgām maliņām.
(Att.nr.132)
Šīs ziedi jau daudzkur redzēti, gan veikalos, gan uz palodzēm citu logos. Šķiet uz šī viena kāta pavisam noziedēja kādi 23 ziedi.
(Att.nr.133)
Šī, mana īpašā. Neesmu tādu nekur ievērojusi.Jauka.
Man patika pats process, nopirkt puķi, kas nezied un iegūt pārsteigumu, kad tās zied.

Lai kājas siltas.

Te nu vēl viens zeķu pāris. Iepirktā "Limbažu tīnes"vilnas dzijas kamoli tiek likti lietā un lūk rezultāts.

(Att.nr.126)
Nu, kad pirku, likās melna dzija, bet tad, kad otra zeķe adījās jau pie beigām, likās pietrūks dzija. Gāju pirkt vēl. Melnā nelikās tik melna, kā mana jau nopirktā, bet tomēr nopirku. Un re, atnesu mājās un melnā vairāk zilganā tonī nekā zeķēs adītā. Toties tagad varētu teikt, ka zeķes adītas no tumši brūnas un oranžas dzijas, nevis melnas un oranžas. Toties piepirkto dziju nevajadzēja pielietot, sanāca līdz ar...kā nomērīts.
(Att.nr.127)
(Att.nr.128)
Nu nav jau ko lielīties, ar šīm zeķēm, kā pa kalniem. Tikai tad, kad bildēju zeķes ieraudzīju... kļūdu. Un tamdēļ, ka visi diegi jau savilkti un zeķes jau pabeigtas, šķiet ka visdrīzāk šīs zeķes gaidīs, kad nopirkšu tādu pašu, tumši brūnu dziju un uzadīšu katrai nošīm zeķēm identisku pārinieci.
(Att.nr129)