Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2015. gada 30. maijs

Jauna aizraušanās.

Man gan patīk adīšana vairāk nekā tamborēšana. Kaut kā liekas tamborēt ir daudz vieglāk un tāda niekošanās vien ir. Toties tamborējot var dabūt gatavu šķiet pilnīgi visu. Jau sen bija, kā teikt, iekritušas acīs, raibas somas visvisādos raibos krāsu salikumos. Domāju, kā gan tādas var dabūt gatavas? Tur takš simts un viens pārstaips, tad droši vien oderi vajag obligāti. Bet, ja gribās raibu cepuri, vai tad šūsi oderi? Un tie krāsainie paklāji, tik krāšņi, un līdzinās krāsainām mandalām. Diez vai tur otrā pusē ir pārstaipi.
 Un šī domu gājiena rezultātā sāku rakties pa internetu un atradu. No angļu valodas tulkojot sanāk-tamborēšana gobelēna tehnikā. Vai varbūt gobelēntamborēšana.
(Att.nr.176)
Tad nu uz dullo, bez zīmējuma ar rakstu, tapa pirmais paraugs. Attēlā 176 ir labā puse un attēlā 177 ir kreisā puse.

(Att.nr.177)
Un nekādu pārstaipu. Liekais dzijas pavediens tiek pietamborēts klāt.
Paniekojos ar burtiņiem.
(Att.nr.178)
Te no vienas...
(Att.nr.179)
un te no otras puses.
(Att.nr.180)
Un te jau sanāk vesels vārds.
(Att.nr.181)
Te burts tuvplānā.
(Att.nr.182)
Mazliet no tēmas par zivīm.
(Att.nr.183)

(Att.nr.184)

(Att.nr.185)

(Att.nr.186)


(Att.nr.187)
Pagaidām tik skatos kādas formas un kā izskatās, kad no zīmējuma ieliek tamborējumā. Domāju arī ka jāveido viens liels zīmējums un tad tik jāķeras klāt, šī kvadrātiņu tamborēšana der, ja katram zīmējumam cits fons vai figūrai, kas attēlota kvadrātiņā, cita krāsa.

Pārsteigums.

   Nu redz kā gadās ar to puķu pirkšanu, kad tās noziedējušas.Vieni vienīgi pārsteigumi. Un tā pagājušajā gadā iepirku trīs hipeastrus. Pēc zīmītēm, kas bija pieliktas klāt varēju saprast, ka nu manā īpašumā ir balta, maigi rozā un raibi rozā. Nu lūk un šogad visi parādīja, kādu ziedu īpašnieki viņi ir.


(Att.nr.170)
Pirmais uzziedēja ar zīmīti raibi rozā, tikai parastā sarkanā krāsā parastām sarkanām 4 taurītēm. Uz šo skatījos cerīgi. Gribējās ko lielu baltu, bet kad pumpuri sāka sārtoties sapratu, ka gaidāms kārtējais pārsteigums.
(Att.nr.171)
Nu lūk, lieli pat milzīgi, lielāki par sprīdi sarkani un vēl piedevām pildīti skaisti ziedi. Pirmoreiz savām acīmko tādu skatīju.Uz diviem kātiem kopā 8 ziedi.
(Att.nr.172)
(Att.nr173)
Un pēdīgais kam bija jābūt maigi rozā uzziedēja parastām baltām ziedu taurēm.
(Att.nr.174)
(Att.nr.175)